Projecten

MILIEU

SorterenWe leren onze kleuters juist sorteren aan de hand van pictogrammen.

We promoten om fruit, koekjes en boterhammen mee te brengen in herbruikbare doosjes. Ook water wordt meegebracht in herbruikbare drinkflessen.

SCHOOLFEEST

SchoolfeestJaarlijks houden wij een supertof schoolfeest om zo wat centjes in het laatje te krijgen om nieuw spelmateriaal, turnmateriaal en dergelijke aan te kunnen kopen.  Al deze centjes worden uitgegeven ten goede aan de leerlingen.  Tijdens het schoolfeest kunnen de mensen kennis maken met onze school.  Er zijn kraampjes zodat de leerlingen spelletjes kunnen spelen, er zijn kraampjes om de magen te vullen,...  Kortom: altijd wel iets leuks te beleven.

Wij vieren ons schoolfeest met beide vestigingen samen. 

GEZONDHEID

Gezond ontbijtIn onze school zijn wij bezorgd over de goede gezondheid van de leerlingen en het personeel. We leggen de kinderen het belang van een stevig ontbijt uit.  Om tien uur wordt er fruit gegeten dat ze zoveel mogelijk hapklaar in een doosje van thuis meebrengen.  ’s Middags eten de leerlingen hun meegebrachte boterhammendoos rustig in de klas op. Tijdens de namiddagspeeltijd mogen ze droge koekjes uit een doosje smullen.  Vervolgens kijken wij toe op het drinken van gezonde dranken zonder prik en promoten wij het drinken van veel water. We manen de kinderen ook aan om voldoende nachtrust te nemen.

 

CULTUUR OP SCHOOL

TheaterWe nemen deel aan het kleutermenu, een theateraanbod van het Onderwijsnetwerk Antwerpen. Hierdoor kunnen onze kleuters voor een kleine bijdrage genieten van vier verschillende culturele activiteiten.  Voor onze oudste kleuters komen er bijkomend nog enkele theatergezelschappen op onze school.